Je bekijkt nu Vermissing Olia

Vermissing Olia

Dinsdagochtend 28 april is in Hoofddorp een auto van de weg geraakt, tegen een boom gebotst en over de kop geslagen. De bestuurster mocht na behandeling in het ziekenhuis gelukkig weer naar huis. Olia, het 6 maanden oud teefje uit Griekenland die samen met haar vrouwtje in deze auto zat, blijkt na het ongeluk spoorloos.

Een tijdje geleden heeft Geke Abelen als 500ste ‘vind ik leuk’er’ van Communicaid een gratis consult gewonnen. Geke is nauw betrokken bij Skýlos Strays, een stichting die zich inzet om de schrijnende situaties van Griekse (zwerf)honden te verbeteren. Door haar ervaring met het gewonnen consult, kwam ze op het idee om naast een volledig zoekteam van o.a. Hulpgroep vermiste Honden NH/ZH, Regionale Dierenambulance Bollenstreek e.o., politie Noord-Holland en vrijwilligers met meerder speurhonden, ook mij in te schakelen.

Na het eerste contact is het gelukkig duidelijk dat Olia leeft! De misselijkheid en de steken in haar hoofd wijzen op een hersenschudding, niet verwonderlijk na zo’n klap. Gezien haar jonge leeftijd en haar verwarde gemoed, gaat er ruimschoots tijd overheen voordat ze redelijk helder communiceert. Maar eenmaal helder in haar hoofd weet ze duidelijk haar omgeving over te brengen. Geke en ik appen wat af over en weer, waarna Geke de informatie communiceert richting de zoekteams. Naar mate de dag verloopt, en Olia steeds helderder wordt, geeft ze in de avond door hoe de wegen rondom haar lopen. De hoogteverschillen in wegen laat ze zien, type bebouwing, schepen in het water, de Jumbo supermarkt…. alle gegevens bij elkaar concluderen we dat ze onderweg is naar haar huis in Hoofddorp. Ondanks dat de omgeving nu gecentreerd is, blijft het nog te groot om haar te vinden. Ik geef haar een knuffel voor de nacht met een hart onder de riem dat er ontzettend hard naar haar gezocht wordt. Morgen weer meisje, morgen gaan we weer verder zoeken, we geven niet op!

De volgende ochtend is ze niet meer op de plek waar ik haar een knuffel voor de nacht gaf. De omgeving voelt weer meer open, als op een industrieterrein. Nadat ze op de dag van het ongeluk een poging heeft gedaan om naar huis te lopen, is ze nu weer terug gelopen naar waar ze vandaan kwam. Deze omgeving is door de politie pal na het ongeluk hermetisch uitgekamd, zonder succes. Het zoekteam wordt op de hoogte gesteld dat ze weer teruggelopen is en het duurt niet lang voordat het verlossende appje komt; Olia is gevonden!!! Sodemieters, wat een opluchting! Die kleine is veilig, opluchting en blijdschap, dol-dolblij!!!

Weer thuis, uitrusten….

Met haar zes maanden heeft deze dame nu haar portie spanning en verandering voor de komende tijd wel gehad! Ze maakt het dankzij het snelle handelen van het zoekteam ter plaatse en alle grenzeloze inspanningen van iedereen die heeft geholpen wonderbaarlijk goed. Tijd om te rusten en bij te komen, ze mag nu genieten van haar gouden mand hier in Nederland!

Geke, stichting Skýlos Strays en het gehele zoekteam: dank voor de samenwerking! En @Olia: een knuffel van hart tot hart, het gaat je goed meisje! ❤️😘

Dit bericht heeft één reactie

  1. Geke Abelen

    Een intens(ieve)e samenwerking. Iedereen heeft enorm meegeleefd. Met een prachtig resultaat. Olia is thuis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.