Recencies

5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 62 beoordelingen)
Uitstekend95%
Zeer goed5%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%

Consult Jack

Rated 4 out of 5
18 mei 2023

Met enige twijfel een consult aangevraagd bij Renate omdat we niet goed wisten wat we konden verwachten. Toen ze bij ons thuis kwam voor Jack werd het een zeer open gesprek. Met de antwoorden op de vragen die wij konden stellen, hebben wij nog meer inzicht gekregen in het welzijn van onze hond en zijn lichamelijke conditie. Het advies om verdere stappen te ondernemen gaan wij zeker opvolgen. Wij zijn zeer positief verrast door dit consult!

Elly Van Guldener

Indrukwekkend en bijzonder

Rated 5 out of 5
9 mei 2023

Renate kwam bij mij voor een consult voor mijn paard. Bijzonder en indrukwekkend om te zien hoe Renate in alle rust met mijn paard communiceerde. Het gevoel dat mijn paard nog niet goed in haar vel zat, werd bevestigd en daarbij heb ik direct van Renate tips en adviezen gekregen om de volgende stappen te kunnen zetten. Heel blij mee!

Amanda Wieringa-Roelvink

Belmondo

Rated 5 out of 5
7 mei 2023

Vandaag is Renate bij ons langs geweest voor een gesprek met ons paard Belmondo. We hebben dit als erg prettig ervaren en het heeft ons veel duidelijkheid gegeven. Heel prettig om een inkijk te krijgen in de gedachten en gevoelens van je paard. Veel bevestiging van wat wij al dachten en een aantal nieuwe inzichten waar we weer mee verder kunnen.

Sanne Schaper

Bijzonder

Rated 5 out of 5
23 april 2023

Hoe bijzonder is het om via Renate te praten met je dier waar je zoveel van houdt! Hij heeft geen pijn en heeft nog levenslust, hem te kunnen vertellen dat ik van hem hou. Een osteopaat komt voor hem, omdat hij aangeeft ongemakken te ervaren. Er achter te komen wat hem ervan weerhoudt om te eten… en zo bijzonder: na Renate haar komst eet hij zijn brokken weer waar hij twee weken lang niet naar om keek! Wauw, zo ontzettend blij met wat ik voor mijn lieverd heb kunnen betekenen!

Jacquelien

Workshop 4 en 5 februari

Rated 5 out of 5
15 maart 2023

Altijd al een extra voelsprietje gehad bij ziekte van dieren, al wist ik soms niet precies wat er aan mankeerde.

Ik heb dit altijd als normaal ervaren , dat hoort bij mij. Heb me er verder nooit in verdiept.

Totdat iemand me wees op de workshop van Renate, die ik vanuit het dorp ken.

Het was als een warm bad, samen met een aantal cursisten aan de slag te gaan, om dieren vanaf een foto te leren lezen en voelen .

Het voelde niet eens gek, heel vertrouwd en het lukte direct.

“Ik wist van te voren al wel dat jij dit kon” zei Renate , en dat klopt, ging me goed af tijdens de workshop.

Leuk om dit verder te ontwikkelen. Vanaf een foto met een dier communiceren , lezen en voelen wat het dier voelt.

En zoals ik altijd al kon maar een beetje eng vond om te doen, het dier lezen en voelen terwijl ik er naast sta.

“ vertrouw op je intuïtie , wat komt er bij je binnen “ zei Renate .

En daar moet ik meer mee bezig , me nog meer in ontwikkelen .

Want dit is echt prachtig om te doen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Hilda

Indrukwekkende ervaring

Rated 5 out of 5
13 maart 2023

Nieuwsgierig en onzeker of ik dit ook zou kunnen begonnen aan de workshop dierencommunicatie. Hiermee een kijkje kunnen nemen in een totaal nieuwe dimensie voor mij. Dit waren de eerste stapjes. Nu dooroefenen, doorontwikkeling en zelfvertrouwen opbouwen. Het was een indrukwekkende ervaring! Dankjewel Renate.

Janet Sterrenberg

dieren communicatie

Rated 5 out of 5
12 maart 2023

Renate kan met veel passie en heel boeiend vertellen. 2 hele leuke dagen gehad en erg veel geleerd over edelstenen en communiceren. Een echte aanrader!

Regina

Wat een fantastische ervaring!

Rated 5 out of 5
12 maart 2023

Totaal niet spiritueel en met beide voeten op de grond begon ik zonder enige verwachting, maar wel met nieuwsgierigheid, aan deze workshop.

Het werd een fantastische ervaring, waarin ik onder plezierige begeleiding van Renate, mijn eerste communicatie met dieren mocht ervaren. Waauw!

Nooit gedacht dat ook ik dit zou kunnen, met veel enthousiasme ga ik thuis verder oefenen en verheug mij nu al op die verdiepingsdag in het najaar.

Dank je wel Renate voor dit fantastische weekend!

Corien

3 paarden behandeld

Rated 5 out of 5
9 maart 2023

Zeer goed bevallen, Renate is heel erg rustig en heeft onze ontbrekende puzzel stukjes op kunnen lossen.

Dingen duidelijk kunnen maken uitgelegd en verteld dat het echt wel goed komt.

Ik werd er emotioneel van en schaamde mij natuurlijk dat ik traantje moest laten ze trooste mij lief en zei dat dit heel normaal was het is zo bijzonder dat je via je paard dingen te weten komt die je eigenlijk al ver weg hebt gestopt maar donders goed weet dat ze er wel zijn.

Heel erg bedankt lieve Renate we zijn er alledrie erg blij mee en onze paarden zeer zeker ook, tot gauw, ook namens Marilene en Rene x.

Johanna Tichelaar

Nadat Renate een aantal keren onze hond had geholpen werd ik nieuwsgierig.

Rated 5 out of 5
21 februari 2023

Verleden jaar heeft Renate een paar keer onze hond geholpen met zijn problemen. We merkte dat dat zo goed ging dat ik nieuwsgierig werd en mij heb aangemeld voor de workshop dierencomunnicatie op 4 en 5 februari. Wat een ervaring was dat! 2 dagen lang hingen wij als groep aan haar lippen en hebben we veel geoefend en geleerd. Wil je ook graag leren om te communiceren met dieren dan is deze workshop een aanrader.

Marianne Roseboom

Workshop communicatie

Rated 5 out of 5
6 februari 2023

Met twijfel begonnen aan de workshop, want ja zeggen dat iedereen dit kan is 1 het ook echt leren is iets anders. Maar vanaf de eerste minuut dat ik aankwam voelde ik mij welkom in een mooi warm gezelschap en niet te vergeten Renate die alles zou goed begeleid. Ze neemt je stap voor stap mee in deze nieuwe wereld voor mij en maakt je nieuwsgierig naar alles wat je nog gaat leren. In deze 2 dagen heb ik zoveel mooie momenten mogen meemaken, nou wil je vast weten welke….. Ik zou zeggen kom het ervaren en dan ga jij bij Renate ook jouw eigen mooie momenten ervaren… Want ook ik kan zeggen na deze 2 dagen zeggen IEDEREEN KAN LEREN COMMINUCEREN (met de hulp van Renate 😉)

Michelle

Workshop dieren communicatie in Finsterwolde 4/5 februari

Rated 5 out of 5
6 februari 2023

Ik wilde al tijden een workshop bij Renate volgen. Toen Renate een live reading kwam doen bij een van onze paarden, vertelde ze dat er een plekje vrij was gekomen. Dat plekje heb ik genomen en oh wat vond ik het spannend. Niet van geslapen.. ik kan dat niet.

Nou, wees niet bang bij Renate. De dagen vlogen om, de energie vloog van links naar rechts, de lunches geweldig verzorgd. Wat een prachtige vrouw! En wat een power, liefde, respect. Ik kan nog wel even door gaan. Nu heb ik spijt dat ik de cursus niet eerder heb gedaan.

Dankjewel lieve Renate 😘😘

Karen Venema

Bijzondere eerste ontmoeting tussen Renate en Ibor

Rated 5 out of 5
16 januari 2023

In verband met een aantal problemen met onze Duitse Herder waar we op vast liepen hebben we contact gezocht met Renate om erachter te komen wat er is en hoe we dit kunnen oplossen.

Onze grote rondspringende herder Ibor begroet Renate enthousiast bij binnenkomst.

Renate maakt contact met hem en sommige puzzelstukjes worden voor ons op een plek gelegd en zorgt voor ons voor bevestiging. We hebben goede tips en adviezen gekregen waar we mee aan de slag kunnen om meer rust te kunnen creëeren. We zijn blij dat we in contact zijn gekomen met Renate en zien na haar tips al vooruitgang!

Stephanie

Workshop communiceren

Rated 5 out of 5
4 december 2022

Oef beetje laat, maar beter laat als nooit. Het weekend van 24 september (als ik het goed heb) heb ik voor het eerst de cursus communiceren mogen meemaken. Wat een openbaring en prachtig weekend was dat. Al jaren heb ik het gevoel gehad dat mijn dieren mij iets probeerde te vertellen. Nu kan ik ze eindelijk zelf te woord staan.

In het begin was ik bang dat ik zal falen, maar Renate geeft zoveel vertrouwen dat je in jezelf gelooft en vertrouwt. Niks is gek en het mooie is dat ieder het op zijn eigen manier ervaart.

Ik zal in de toekomst nog erg graag de verdieping gaan doen, maar voor nu eerst lekker kilometers maken!

Danielle

Verdiepingsdag

Rated 5 out of 5
25 november 2022

Wat een geweldige verdiepingsdag was het!!!! Zo blij dat ik weer nieuwe dingen heb geleerd!!! Door meer te leren over angsten van dieren en door vermiste dieren weer op te kunnen zoeken gaat er echt een wereld voor je open. Renate is echt een top vrouw die je in alle rust kan uitleggen hoe en wat. Daardoor is er zo’n relaxte sfeer.

Helemaal bizar dat we met de hele groep de vermiste hond weer hebben teruggevonden en dat hij weer terug is bij de baasjes!!!!

Als er een 3de keer komt schrijf ik me zeker weer in!!!!

Laura Boerstoel

Overweldigend mooi en speciaal

Rated 4 out of 5
25 november 2022

Een mooie, intensieve en indrukwekkende workshop, waarin ik onder de geweldige begeleiding van Renate, zowel de emotie als het lichaam van mijn paard heb mogen voelen. Wat een geweldige ervaring. Vanaf nu veel oefenen met hetgeen Renate mij geleerd heeft.

Margreet van den Berg

Verdiepingsdag

Rated 5 out of 5
17 november 2022

GEWELDIG! oh wat heb ik weer veel geleerd en wat kan Renate het goed rustig en begrijpelijk uitleggen! Heel veel nieuwe inzichten/technieken geleerd. Hoe ik dieren kan helpen met angsten of te kijken door hun ogen en nog veel meer!!

Absoluut een aanrader!! Komt er nog een deel 3??

Dianne Potze

Leerzame en prachtige workshop Dierencommunicatie

Rated 5 out of 5
9 oktober 2022

2 weken geleden op een prachtige locatie te Finterswolde de leerzame cursus Dierencommunicatie van Renate gevolgd.

Ik heb 2 dagen lang aan haar lippen gehangen! De passie die ze uitstraald maar ook de manier hoe de cursus wordt gegeven. De 2 dagen vlogen om! En natuurlijk de overheerlijke lunch ook niet vergeten! Aan alles is veel aandacht besteed.

Ik heb erg veel geleerd in deze 2 dagen. En nu ga ik kilometers maken met de lesstof van Renate in mijn binnenzak.

Renate, je bent een prachtmens!

Alja

Workshop dierencommunicatie

Rated 5 out of 5
9 oktober 2022

Over dierencommunicatie valt natuurlijk ontzettend veel te vertellen, te leren en mee te oefenen. Fijn om te ervaren hoe Renate dit tijdens de 2daagse workshop op een natuurlijke manier weet te sturen, zodat alles aan bod komt. De workshop was een mooie ervaring.

En mooi om dit te mogen doen met een groep mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben; de dieren hun verhaal te laten vertellen.

Desiree Hartong

Voor de tweede keer geweldig geholpen.

Rated 5 out of 5
27 september 2022

Nadat Renate begin dit jaar ons had geholpen met onze hond Buddy , kregen we nadat mijn zoon op zichzelf ging weer nieuwe problemen met Buddy. Buddy ging ineens huilen als we wegwaren. De buren attendeerde ons erop en nadat we de camera verschillende dagen hadden aangezet , bleek hij van blaffen naar huilen te gaan. Gelijk had ik weer contact gezocht met Renate en zij ging het gesprek weer aan met hem. Ze legde hem uit waarom wij zo nu en dan weg moeten en leerde hem een techniek om eventueel toch opborrelende spanning los te laten. Het duurde niet lang voordat het ging werken bij hem. Als we weggingen attendeerden wij hem extra op de techniek en dat we even een boodschapje waren doen. Toch kwam helaas het huilen uiteindelijk weer terug. Nadat Renate nog een keertje contact met hem had bleek er een negatief veld in onze woonkamer te zitten waar hij last van had. We hebben edelstenen geplaatst op de aangewezen plekken en nu gaat het weer super met hem! We waren even bang dat hij tijdens onze vakantie zou terug vallen omdat er andere mensen in ons huis waren, maar zij paste ook de techniek toe en het ging geweldig. We zijn weer erg blij met wat Renate voor ons en Buddy heeft kunnen doen!

Marianne en Co

Puzzeltje

Rated 5 out of 5
27 september 2022

Wat vind ik het jammer dat ik Renate niet eerder heb ingeschakeld voor mijn eigen dier.

Ik had al hele goede ervaringen met ’t poezebeest van mijn vriendin. Maar een kat is nog geen paard, dacht ik heel nuchter.

Maar wauw wat een fijn contact is dit geweest.

Eerst al tussen Renate en mij, later tussen Renate en mijn paard!

Ik had niemand verteld dat ik Renate had ingeschakeld en iedereen vond mijn paard veranderd na de eerste halve sessie. Ze bleef mij maar knuffelen toen ik Renate haar naam fluisterde.

Ik had zo mijn vermoedens, dus snel naar huis en mijn mail geopend. Daar inderdaad een berichtje van Renate met uitgebreid excuses dat ze door omstandigheden het gesprek met mijn paard niet kon af maken, maar dat er al wel contact was geweest.

Dat het paard het fijn vond dat ik Renate om hulp had gevraagd en dat zou ze mij laten merken door te knuffelen.

Dat was precíes wat ze deed zonder dat ik het wist!

Nadat Renate het consult kon vervolgen en af heeft gemaakt, heb ik een heel ander paard. Ze heeft aan Renate laten weten waar ze last van heeft. En dat is meer dan dat ik Renate heb verteld!

Renate heeft dus echt contact met het dier!

Zo fantastisch om te ervaren!!!

Het gaat al mijn nuchterheid te boven, maar ik ben zo blij en dankbaar.

KC

Eerste keer. Diep geraakt.

Rated 4 out of 5
8 augustus 2022

Voor mij was het de eerste keer dat ik een dierentolk in geschakeld heb, en ben dankbaar dat ik dat heb gedaan (en mijn kat is dat ook). Wat een mooi instrument om met elkaar in contact te zijn en te horen wat zijn kant van het verhaal is. Ook als was het verslag best confronterend om te lezen en deed het mij verdriet te lezen wat er in zijn lijfje allemaal gebeurt, toch heeft het ertoe bijgedragen dat ik/we betere beslissingen hebben kunnen maken om zijn herstel in te zetten. Ik ben geraakt door zijn verhaal en blij met wat hij met me heeft willen delen over hoe nu verder. Blij met de rol die Renate daarin heeft gespeeld en het heldere en complete verslag!

Patrick

Contact met Renate.

Rated 5 out of 5
29 juli 2022

In februari 2021 had Renate voor het eerst contact met onze onzekere hond. Er was natijd duídelijk iets “gebeurt” met haar. Ze was moe na het intensieve contact, daarna stonden haar ogen zóveel zachter en rustiger.

Het had haar duidelijk goed gedaan. We kregen wat oefeningen, die we nog altijd doen. Dit jaar hebben we nog een keer contact gezocht met Renate. Heel erg fijn, deze steun voor onze hond en daardoor ook voor ons!!! Renate bedankt !!! 😘

Tineke

Vermissing Tanuki

Rated 5 out of 5
26 juni 2022

Toen mijn hond Tanuki spoorloos verdwenen was heb ik contact gehad met Renate of ze mij kon helpen. Ik was me zeer bewust dat vermissingen lastig zijn omdat alles vanuit het perspectief van de hond gezien moet worden en je ook dingen te zien of horen krijgt die een herinnering zijn. Na 16 dagen heb ik Tanuki terug gevonden, door hulp van diverse zoekteams. Of ik Tanuki gevonden heb door aanwijzingen van de tolk is het antwoord nee, maar alles wat Renate mij heeft verteld over de communicatie met Tanuki klopte allemaal wel. Plekken waar ze geweest was, dingen die ze gezien had..zelfs een tekening die geschetst was door Renate matchte met een gebied waar Tanuki geweest is.

De puzzelstukjes lagen er, maar waren onmogelijk in elkaar te zetten doordat het gebied erg groot was. Verder vond ik mijn contact met Renate super fijn, ze gaf me hoop en hoop is alles waar je je op zo’n moment aan vast kan houden. Ik vind Renate een geweldige tolk en ga zeker vaker gebruik maken van haar diensten voor mijn rescue opvang. Lieve Renate heel erg bedankt voor je enorme steun en tijd die je in ons gestoken hebt.

Jennifer Arends

Fijne sfeer, goede verdieping, bijzondere ervaring

Rated 5 out of 5
17 juni 2022

Een tijdje geleden heb ik bij Renate de cursus voor dierencommuncatie gedaan. Ze heeft me veel geleerd over chakras, edelstenen en de communicatie met dieren. Daarnaast heeft de cursus me veel nieuwe inzichten gegeven in mijzelf. Al met al heeft Renate de groep waarmee ik de cursus volgde, op een fijne en warme manier begeleid. Ze straalt veel warmte en kennis uit en dat deelt ze graag met anderen. Al met al, een hele bijzondere ervaring.

Jesse Munnik

Mooie workshop ervaring

Rated 5 out of 5
25 april 2022

De workshop was een geweldige beleving.

We hadden een hele fijne en gezellige groep dames met ieder haar eigen verhaal.

Helaas is het mij niet gelukt om communicatie tot stand te brengen met dieren, maar dat maakte het voor mij niet minder interessant.

In mijn persoonlijke leven speelt er ook teveel waardoor ik letterlijk de energie er niet voor op heb kunnen brengen om dieren te bereiken via deze weg.

Aan de theoretische- en praktische uitleg heeft het in ieder geval zeker niet gelegen, want deze was helder en duidelijk.

Ook vond ik het heel bijzonder om te horen wat de andere cursisten beleefden in hun gesprekken met het desbetreffende dier.

Renate is een ontzettend begripvolle, warme en medelevende vrouw die werkelijk op allerlei manieren probeert je te helpen en te ondersteunen.

Dit (en de zalige soep niet te vergeten 🙂 heeft er mede voor gezorgd dat ook ik het enorm naar mijn zin heb gehad en kan ik het iedereen aanraden!

Suus

Van wanhoop naar fijn buiten wandelen met onze hond

Rated 5 out of 5
21 april 2022

Onze hond Buddy begon begin januari zorgwekkend gedrag te vertonen. (Bijten) Ook begon hij snachts in huis te plassen. Hij is 3 jaar en al 2 x geopereerd aan verschillende gewrichten. Wij dachten dat hij misschien nog pijn had en daardoor dit gedrag vertoonde. Ik had een spoed aanvraag gedaan en 19 januari had Renate contact met Buddy. Haar verslag van hun gesprek heeft ons handvatten gegeven en we zijn druk met het oefenen daarmee. Het meest bijzondere is dat zodra wij met hem de afspraken doornemen en haar naam noemen, gaat z’n koppie omhoog en stapt hij vol zelfvertrouwen achter ons aan de deur uit. Echt zo fijn om even te weten wat je hond nodig heeft.

Update:

We zijn nu 3 maanden verder en Buddy doet niks meer in huis en het is een verademing om met hem buiten te lopen. Voor wij naar buiten stappen hoeven we ook niet meer de naam van Renate te noemen maar zeggen we ” wij zorgen voor jou ” en hij reageert amper nog op de dingen buiten.

In december wil je ons ook helpen met z’n vuurwerkangst en na de verandering die hij nu heeft ondergaan zijn we hoopvol dat dit ook gaat lukken.

Wij zijn van de wanhoop nabij, naar volop genieten tijdens het wandelen met hem.

Dank je wel voor jouw hulp.

Marianne en Co

Bijzondere cursus

Rated 5 out of 5
18 april 2022

Renate heeft een eigen manier ontwikkeld om de verbinding met de dieren tot stand te brengen. Hierdoor kon ik op een nieuwe manier mijn dier voelen. In stap, en in versnelling. Dat was echt heel speciaal en biedt veel mogelijkheden. Aangezien ikzelf ook werk met diercommunicatie, www.diergesprek.nl, is dat super fijn! Ook heb ik duidelijk gemerkt dat mijn derde oog nog beter geactiveerd werd door haar methode. Ik kan deze cursus zeker aanbevelen!

Amber Ferdinandusse

Wauw

Rated 5 out of 5
12 april 2022

Heel helder en met de voeten stevig op de aarde maar toch van het ene wonderbaarlijke moment in het andere terecht komen. Het was echt een weekend om nooit te vergeten. Een verrijking voor iedereen die op de 1 of andere manier met dieren te maken heeft.

Marlene Heistek Holtkamp

Workshop weekend.

Rated 5 out of 5
7 april 2022

Vorig weekend deelgenomen aan een workshop dieren communicatie. Renate deelt met veel warmte en enthousiasme haar kennis met de deelnemers. Er wordt tijd gemaakt om vragen te beantwoorden. Renate heeft veel ervaring om te delen en weet je te motiveren. De sfeer is warm en open zodat je ook durft te verkennen op voor mij onbekend terrein. Dat was spannend maar vooral leuk en eye-opening. Ik voel me verrijkt met nieuwe kennis en ervaringen en geweldige ontmoeting met Renate en de groep deelnemers. Misschien heb ik geluk gehad maar ze waren allemaal leuk en toch erg verschillend. Blij dat ik met hen de ervaring heb mogen delen. Ik raad de workshop erg aan! Had het niet willen missen.

Patries

Geweldige workshop!!!

Rated 5 out of 5
4 april 2022

Wat een geweldige workshop was dit!! Renate is zo’n lief en geweldig mens die je helemaal geruststeld! Tijdens de workshop krijg je enorm veel info over het communiceren met je dier. Ook doe je prachtige oefeningen die je helpen in het communiceren.

De groep was echt ook fantastisch!! Hele lieve mensen die allemaal de neus in dezelfde richting hebben en die het beste willen voor elk dier.

Ik had nooit verwacht dat het communiceren zo goed zou lukken! Door middel van de workshop kan ik nu ook aan de slag gaan om te communiceren.

Heel erg bedankt lieve Renate!

Laura Boerstoel

Benji en het krabben

Rated 5 out of 5
23 maart 2022

Ik ben via een vriendin bij Renate terecht gekomen. Mijn hond Benji krabde heel veel en ook als ik wist dat voedsel allergie een rol speelde was er ook meer aan de hand, had ik het idee.

Dus Renate contact met Benji gezocht om te vragen waarom? Benji voelt zich ’s nachts erg alleen en verlaten. Hij bleek in de nacht onrustig te worden van zijn ervaring dat hij lang bij zijn overleden moeder in Spanje is gebleven. Zij bleef maar ‘slapen’. In de nacht ga ik ook ‘slapen’ en dat gaf mijn Benji onrust en daardoor een reden om te krabben. Had ik nooit kunnen weten. Het was zo opgelost!. Ik kan niet zeggen dat ie helemaal niet meer krabt, de huid heelt uiteraard nu ook, maar het is zo veel minder geworden!……

Gewoon fantastisch!

Ildiko

Miko is weer happy!

Rated 5 out of 5
17 maart 2022

Via een kennis ben ik met onze kater Miko van 3 jaar bij Renate terechtgekomen. Miko is een gevoelige Bengaal die al een tijd op de matten bij de voor- en achterdeur sproeide. Na verschillende oorzaken uitgesloten te hebben waren we helaas nog niet van het sproeiprobleem af, maar Renate bleek onze redding. Miko & Renate hebben contact gehad en Renate heeft een uitgebreid verslag geschreven waar hele bijzondere dingen in stonden.

Sinds het contact met Renate heeft Miko nog 1x gesproeid, maar hij lijkt zoveel lekkerder in z’n vacht te zitten, is veel actiever en af en toe ook weer stout haha!

Nogmaals heel erg bedankt Renate en we horen je gelukkig weer terug als Simba aan de beurt is!

Annika

Ook ik kan het, nooit gedacht!

Rated 5 out of 5
6 maart 2022

Een paar weken geleden heb ik de workshop gedaan, zag er best wel tegenop omdat ik dacht dat ik de enige was die het niet voor elkaar zou krijgen. Niets bleek minder waar. Dankzij Renates rustige, heldere uitleg en begeleiding kon ik ook dingen aangeven van andermans dieren die ik nooit zou kunnen weten. Het ontmoeten van je krachtdier vond ik van te voren eerlijk gezegd redelijk zweverig klinken maar, ook weer, door Renates down to earth benadering en begeleiding, was dit denk ik voor mij het meest bijzondere van de workshop. En dat voor iemand die nog nooit gemediteerd heeft, haha..

Kortom, aanrader! Het is verrijkend op alle fronten!

Renate B

Geweldig weekend dierencommunicatie

Rated 5 out of 5
25 februari 2022

Wat een geweldig weekend! En wat bijzonder dit te mogen leren van Renate, wat een mooi en warm mens. Ik voelde me zo thuiskomen. Zo op mijn plek. De beginselen zijn gelegd en nu flink oefenen, openen en groeien. Ook fijn om mensen te mogen ontmoeten met dezelfde energie en liefde voor dieren. Dank je wel Renate voor deze openbaring. 🙏🏻🥰

marian huisman

Tweedaagse cursus

Rated 5 out of 5
24 februari 2022

Een fijne locatie, ontspannen uitleg, tijd en ruimte voor wat zich aandient, heerlijke lunch, mooie beginnersresultaten…. de basis voor diercommunicatie is gelegd!

Ik vond het indrukwekkend en ben dankbaar dat ik erbij was. Het geeft nóg meer mogelijkheden om op onze Bio-boerderij Landleven goed met de dieren om te gaan.

Chonda Luring

Behandeling Cece

Rated 5 out of 5
8 januari 2022

Al een tijdje ben ik Foster voor hondjes uit Curaçao. Eind oktober hebben we Cece opgehaald. Een ontzettende blije pup van 9 mnd. Alleen erg sneu dat ze bleef blaffen naar mannen. Natuurlijk hebben we een behandeling aangevraagd door Renate. Daaruit kwam de reden naar voren waarom ze naar mannen blaft en is Cece uitgelegd dat ze dit los mag laten. Ze is compleet veilig. Renate heeft contact gehad met Cece op een maandag en op donderdag was het al oké. Daar zijn wij zo ontzettend blij mee🙏

Gerina Janssen

Behandeling June en Cece

Rated 5 out of 5
8 januari 2022

Anderhalf jaar geleden hebben wij June geadopteerd uit Curaçao. Toen wisten wij nog niet wat June allemaal heeft meegemaakt want ze was voor echt alles bang. Via via ben ik toen gelukkig in contact gekomen met Renate. Zij heeft toen June twee keer behandeld en binnen een paar weekjes kregen we een heel andere June.

Gerina Janssen

Vuurwek begeleiding

Rated 5 out of 5
4 januari 2022

Voor het derde jaar begeleiding gehad voor mijn Bentley. Hij was als de dood voor vuurwerk, zowel in huis als buiten.

Sinds Renate contact met hem houdt en hem en mij reminders geeft, is hij in huis volledig kalm. Geen paniek in huis, niks meer hijgen of trillen. Ligt te luisteren, zoekt contact met mij en indien nodig kon ik Renate om hulp vragen, wat zeker de eerste jaar nog nodig was.. Maar dit jaar voor het eerst een relaxte Bentley.

Zo blij met Renate 😊.

Buiten lukt het wel steeds beter. Zijn angst zit voor buiten erg diep, maar met de hulp van Renate loopt hij nu veel beter mee tijdends de dagen voor oud en nieuw.

Het belangrijkste voor mij is dat Bentley in huis kalm is en niet meer in de paniek schiet.

Dus Renate namens Bentley en mijzelf dank dank voor je hulp. Zonder je hulp was het nog steeds drama geweest 💗💗💋💋

Janneke van zaal

Vuurwerkconsult

Rated 5 out of 5
3 januari 2022

Vanaf woensdag de 29e ben je met Medo in contact geweest. Daarvan heb je een mooi verslag gestuurd, dank je wel daarvoor. Op zowel woensdag als donderdag heeft hij niet geblaft als we hem gingen uitlaten. Het leek erop alsof hij een soort rust over zich had. Vrijdag toch wel weer wat zenuwachtiger. Een contactmoment met jou gaf hem weer steun in de rug.

Dit heeft heel erg geholpen met de angst voor knallen en dergelijke op oudejaarsdag! Medo was veel minder zenuwachtig dan vorig jaar. Geen getril en constant bij ons zitten. Toen wij om half één naar buiten gingen, toen werd hij wel wat onrustiger. Martijn (zoon) is bij hem gebleven, maar hij zat vaak te kijken bij de deur.

Ik ben zo blij dat Medo over zijn grootste vuurwerk angst redelijk heen is! Ik vergeet nooit dat ik precies aan Medo kon merken wanneer jullie contact hadden. Het is zo bijzonder wat je met hem bereikt hebt! Trots op Medo en dankbaar voor jouw hulp! ❤️🐾

Dejana

Vuurwerkconsult

Rated 5 out of 5
2 januari 2022

Voor de 2e keer meegedaan samen met Tess aan de vuurwerkconsulten van Communicaid. Wat zal ik zeggen, raad ik dit bij anderen aan? Ja zeker weten raad ik dit aan. Wauw wat een mooi resultaat heeft ze samen met Tess behaald zeg. Voor het eerst zonder te shaken en te bibberen oud en nieuw doorgekomen. En het was echt een oorlogsgebied soms hoor. Dat ik schrok en zij me aankeek van wat doe jij nou?!? Wat ik ook erg mooi vond is dat Tess nog precies wist wat er vorig jaar doorgenomen was. Dit jaar de stappen nogmaals herhaald en ook ik ben er braaf mee door gegaan. Ook al zag ik dat het niet nodig was want ze had het zelf al toegepast wat ze had geleerd 😂. Plus ze is zelfs om 00.10 uur naar buiten gegaan. Want ze had hoge nood. Ik met haar mee naar buiten, net een mega harde knal natuurlijk waar wij allebei van schrokken. Ik riep Tess en ze kwam gelijk. Ff de stappen doorgenomen, weer tot rust gekomen en toen heeft ze snel een plas gedaan, zoooo’n toppertje. Ik heb haar beloond toen we weer binnen waren. Haar geknuffeld en gezegd dat ik echt zo mega trots op haar ben. Dank je wel Renate voor je hulp. Ondanks Tess haar droge antwoorden heb je ons enorm geholpen. Tot december!

Groetjes Claudia en Tess

Claudia Brouwers

Begeleiden bij overlijden van ons paard

Rated 5 out of 5
7 december 2021

Na het ongeluk op stal en inslapen van ons paard twee maand geleden is Renate tot grote steun gebleken, voor mij, voor ons paard Naan, maar ook voor onze dochter. Tijdens het inslapen heeft ze Naan en onze dochter met elkaar in contact gebracht en zo voelt onze dochter dit ook nog steeds. Nadat er daarna een pony op ons pad kwam en ik niet over 1 nacht ijs wilde gaan heb ik Renate gevraagd op afstand mee te kijken. Hier kwam uit dat ze wat de pony betreft zeker een match waren en ze spraken een “code” af waaraan ik het volgende bezoek zou kunnen zien dat de pony het er mee eens was. Geloof het of niet, er gebeurde precies wat Renate aan had gegeven. Een heel bijzondere ervaring!

Renate

Simba

Rated 5 out of 5
2 december 2021

Voor Dex ( onze poes ) wou ik een vriendje, zodat ze niet alleen was. Ik heb Simba opgehaald en in het begin ging het redelijk goed, tot dat ik Simba heb laten castreren.. hij begon te sproeien, en een beetje onhandelbaar te worden.. heel gulzig eten tot stikken aan toe, bijten, en continu Dex berijden, waardoor Dex besloot niet meer thuis te komen.. een overweging gemaakt om Simba weg te doen, maar toch eerst contact opgenomen met Renate voor een consult.. na een hartig gesprekje kan ik na een aantal maanden zeggen dat het super goed gaat.. Simba en Dex slapen inmiddels samen, en zijn onafscheidelijk.. ze stoeien soms nog wat, maar er wordt niet meer bereden, de brokjes worden samen gedeeld en vij het geven van natvoer blijft ieder bij zijn bakje.. kortom! Top!

Cinthia

Murphy en vuurwerk, het blijft eng, maar wat is hij veranderd!

Rated 5 out of 5
28 november 2021

Ik ben zo blij dat Murphy over zijn grootste vuurwerk angst heen is! Ik vergeet nooit dat ik precies aan Murphy kon merken wanneer jullie contact hadden. Het is zo bijzonder wat je met hem bereikt hebt! Het blijft spannend, maar de blinde paniek om elke knal vanaf oktober is gelukkig weg. Thuis is veilig, dat heb je hem verteld en dat heeft hij echt aangenomen, dus de ontspanning kan hij gelukkig beter en sneller terugvinden. Trots op mijn Murphy en dankbaar voor jouw hulp! ❤️🐾

Jolanda

Consult - aantal paarden op stal

Rated 5 out of 5
24 november 2021

Vorige maand is Renate op stal langs geweest en heeft ze met een aantal paarden een consult gedaan. Echt zo bijzonder en vooral waardevol. Er zijn aantal dingen naar boven gekomen waar ik met ze aan kan werken zodat ze zich nog beter ontwikkelen. De eerste stappen zijn ondertussen al gezet.

Thanks Renate!

Henriette kleefman

Workshop

Rated 5 out of 5
23 november 2021

Echt een ontzettend leerzame en leuke 2-daagse workshop gehad. Renate geeft in een ontspannen sfeer op duidelijke en rustige wijze uitleg. Dit maakte dat ieder op haar (tja allemaal dames) manier en in eigen tempo het voelen, het kijken, het gesprek kon meemaken. En nee niet iedereen gaat even snel, of lukt het gelijk om contact te leggen. Maar ook niet iedereen heeft in 1x leren zwemmen. Maar in dit weekend wordt wel een hele mooie basis gelegd om mee verder te kunnen.

Zelfs met heerlijke lunch!

Iedereen bedankt voor deze twee leuke dagen 🙂

Geke

Consult voor onze Roemeense kat Puca

Rated 5 out of 5
22 november 2021

Verleden jaar kwamen wij met onze kat Puca in contact met Renate. Puca was 2 maanden daarvoor bij ons komen wonen, komende uit Roemenië. Ze is een actief meisje, een wildebras met spelen en laat zich zien als een gelukkige kat!

Totdat wij haar door een dierenarts laten zien vanwege jeuk. Hij besluit om haar een injectie Cortalone tegen de jeuk te geven, tegelijk met een pipet Stronghold anti-vlo. Dit zal haar huid kalmeren en Puca uiteindelijk ook. Helaas wordt ze kort na het bezoek lusteloos en loom, slaapt veel, speelt niet en eten heeft haar interesse niet meer.

Dit was het moment dat wij Renate raadpleegden. Zij voelde bij Puca zeer veel jeuk en het lichaam van Puca voelde alsof het een indringer er aan het uitwerken was. De darmen konden ook nog niet alle voedingsstoffen verdragen die ze nu bij ons kreeg na het karige menu op straat in Roemenië. Alles tezamen was voor Puca een erg hoge piek om op te vangen. Het lichaam was keihard aan het werk om alle stoffen van de medicatie te verwerken.

Een paar dagen later besloten wij toch met Puca naar een andere dierenarts te gaan en ik heb Renate gevraagd of zij Puca hiervan op de hoogte wilde brengen zodat ze weet wat er in de loop van de dag haar te wachten staat.

Volgens Renate was Puca behoorlijk in de tussen liggende dagen achteruit gegaan. Ze voelde moeite met ademhalen, de longen willen niet uitzetten, ze voelen taai en stug. En een heftige druk rondom hart en borstkas. En vreselijk moe en down.

Ik heb Renate’s bevindingen aan de dierenarts doorgegeven die er mee aan de slag is gegaan, ze stond er voor open. Puca houdt vocht vast ten gevolge van nare bijwerkingen van de injectie Cortalone. Door dat vocht vasthouden is ze down, kost bewegen veel energie en is er inderdaad druk op haar borstkas en longen. Met name haar longen hebben het nu zwaar. Ze heeft een vochtafdrijvende injectie gehad en plastabletten mee naar huis gekregen, waardoor het langzaam nu beter moet worden.

Hierna gaat het stapje voor stapje vooruit en uiteindelijk is het helemaal goed gekomen.

Renate is in dit alles een hele grote steun geweest. Voor ons, maar zeker voor Puca. Telkens vroeg Renate hoe het ging, telkens ging zij weer even in contact met Puca. Nogmaals dank je wel Renate!

Sonja

Twee daagse cursus communicatie met dieren

Rated 5 out of 5
21 november 2021

Wauw! Ik raad het iedereen aan!!

Wat was het een geweldig weekend! Renate legt alles zo duidelijk/makkelijk uit. Alles is zo natuurlijk!

Vond het fijn dat ze iedereen op eigen niveau super goeie tips gaf!

De gezelligheid en de informatie was ten top!

Dianne Potze

Enorm interessant, echt een eye-opener en heel veel geleerd!

Rated 5 out of 5
18 november 2021

Het afgelopen weekend was zo interessant! Mam (Renate is mijn moeder🌸) heeft alles heel duidelijk uitgelegd en zodra het tijd was om te oefenen met communiceren was er totaaaal geen druk om iets te kunnen zien, horen of voelen. Ik was eerst toch nog best wel een beetje zenuwachtig, wat als ik helemaal niks binnen zou krijgen? Gelukkig was dat gevoel helemaal weg zodra ik daar was en kreeg ieder van onze groep wel iets binnen van de dieren. Ook al wist ik al dat communicatie met dieren mogelijk is, het feit dat ik het nu ook echt heb ervaren is echt een eye-opener en heeeel waardevol! De plek waar de workshop werd gegeven was ook erg gezellig en gaf me gelijk een thuisgevoel 🙂

Marinthe

Workshop

Rated 5 out of 5
15 november 2021

Een geweldig mooi weekend gehad! Erg indrukwekkend. Zo veel dichter bij jezelf en het dier komen, echt geweldig!❤️ Zeker een aanrader! Wij hadden een super mooie groep! Heel erg dankbaar!!!😘

Claudia Tammenga