Consulten

Consult op afstand:

Consulten op afstand middels een foto van je dier. Dit klinkt zweverig, maar de foto is niets anders dan een hulpmiddel om te koppelen in energie. Eenmaal gekoppeld gaat informatie over en weer. Dieren zijn erg sterk in hun gevoel overbrengen. Niet alleen mentaal hoe hun gemoedstoestand is, maar ook fysiek; waar in het eigen lichaam pijn of druk ervaren wordt of waar eventueel beklemmingen zitten.
Per consult heb je de mogelijkheid om een aantal vragen te stellen aan je dier. Gezien de intensiviteit zijn maximaal vijf vragen een goed uitgangspunt. Dit mogen zoals je uit de mogelijkheden hierboven hebt kunnen lezen uiteenlopende vragen zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het dier zelf te voorzien van informatie. Denk aan trots zijn op, voorbereidende informatie of wat dan ook relevant in jullie situatie is. Naast je vragen zijn een aantal foto’s van je dier noodzakelijk waar hij alleen op staat met de ogen open. Tijdens het contact met je dier typ ik mee, waardoor je gelijk natijd een uitgebreid verslag per mail ontvangt. Hierin staan de antwoorden op je vragen waar je vervolgens verder mee uit de voeten kunt. Geen wollige kost, maar concreet en inzetbaar.

Consult op locatie:

Heb je liever dat ik bij je dier thuis of op stal kom, dan spreken we van een consult op locatie. Je kunt net als bij een consult op afstand maximaal vijf vragen stellen waar je ter plekke antwoord op krijgt. Je ontvangt geen verslag van hetgeen besproken of afgesproken is, aantekeningen op papier maken of in je mobiel is daarom aan te raden. 

Geldende tarieven vanaf q2 2024:

Op locatie (zonder verslaglegging) ex 0,40/km:

  • Honden, katten en overige huisdieren € 115,- , spoedconsult binnen 2 werkdagen € 135,-
  • Koeien, paarden en pony’s € 135,- , spoedconsult binnen 2 werkdagen € 155,-
 Consult op afstand, inclusief verslaglegging:
  • Honden, katten en overige huisdieren € 125,- , spoedconsult binnen 2 werkdagen € 140,-
  • Koeien, paarden en pony’s € 145,- , spoedconsult binnen 2 werkdagen € 165,-
  • Check-up vordering/welbevinden binnen 2 maanden na het consult van hetzelfde dier € 65,-
 Vuurwerkconsulten inclusief verslaglegging:
  • Vuurwerkconsult met minimaal 3 contactmomenten  € 165,-

Consulten zijn mogelijk voor alle dieren. Onderstaand een impressie van mogelijkheden wat tijdens een consult behandelt kan worden.

ANGST OF PROBLEEMGEDRAG

Vertoont een dier probleemgedrag of ongewenst gedrag, dan heeft dat een oorzaak. Haal je de oorzaak niet bovenwater dan ben je alleen met symptoombestrijding bezig. Deze dieren krijgen daarom in een consult allereerst de mogelijkheid om te laten voelen of te laten zien waarom ze het gedrag vertonen. Vaak heeft dit een raakvlak met eerder opgedane ervaringen of het niet begrijpen van situaties. In samenspraak gaan we kijken wat er nodig is om tot gewenst gedrag te komen. Vaak zijn kleine aanpassingen en afspraken maken al voldoende om weer goed te functioneren. Gehoord worden en je hart luchten geeft letterlijk ruimte. Ruimte om positief te ontwikkelen in samenwerking met hun eigenaar, wat tegelijk de onderlinge band versterkt.

Alle informatie die het dier tijdens het consult geeft en de eventueel gemaakte afspraken worden in een verslag samengevoegd. Dit verslag ontvang je over de mail, zodat je in alle rust de informatie na kunt lezen.

ANGST OF PROBLEEMGEDRAG Communicaid
VUURWERKCONSULTEN Communicaid
VUURWERKCONSULTEN Communicaid

VUURWERKCONSULTEN

Zo na de zomervakantie richt ik mij op de voorbereidingen voor Oud & Nieuw. Veel dieren zijn dagen, zo niet weken de weg kwijt door de harde geluiden die ze niet thuis kunnen brengen. In de vuurwerkconsulten maak ik net als bij elk ander consult via foto contact met je dier. Honden, paarden, katten, alle dieren kunnen in consult.

Zodra jouw dier en ik gekoppeld zijn in onze energie kan informatie over en weer. In eerste instantie is het uitleggen en onderbouwen wat de knallen en de herrie zijn de eerste stap in de goede richting. Hierna wordt je dier uitgelegd waar hij veilig is. Een enorme rustgever die de volgende stap mogelijk maakt; ze krijgen een methode geleerd waardoor ze de schrik van een knal gelijk los kunnen laten zodat de schrik niet doorslaat in paniek. Hierdoor kunnen ze na blijven denken aan de lessen die ze geleerd hebben. Dit alles doen ze onder begeleiding van hun baas, samen krijgen jullie het onder de knie. Het is de kunst om de rust te behouden, je dier te ondersteunen met de geleerde methode en die samen toe te passen.

Enkele cijfers: Oud & Nieuw 2018/2019 zijn 42 dieren op de bovenstaande wijze behandeld, waarvan 34 relaxed tot veel relaxter door de jaarwisseling zijn gerold. Met name de dagen tussen kerst en Oud & Nieuw waren veel dieren veel rustiger zodra ze een knal hoorden en bleven bereikbaar om te ondersteunen. Oud & Nieuw 2019/2020 zijn 33 dieren behandeld. Daarvan zijn er 29 rustiger en relaxter de dagen door gekomen. Een week voor kerst krijgen alle aangemelde dieren hun eerste consult, pal na kerst de tweede waarin we gaan finetunen wat nog moeilijk is en vlak voor Oud & Nieuw het derde consult. Is jouw dier vaker dan deze consulten ondersteuning nodig dan is dat totaal niet erg.

Vaak hebben ze even weer een steuntje in de rug nodig en lukt het daarna weer met de ondersteuning van de eigenaar. Per contactmoment krijg je een kort verslag wat besproken en afgesproken is, zodat jullie samen met het ‘huiswerk’ aan de slag kunnen. De voorbereiding doe ik, repeteren en oefenen doen jullie thuis. De kosten voor de vuurwerkconsulten zijn eenmalig € 165,- ongeacht of je dier drie of meer consulten nodig is. Opgave voor 2024/2025 is al mogelijk.

OVERLEDEN DIEREN

Fysiek zijn ze helaas niet meer bij ons, maar des te meer in energie. Een dier gaat dus nooit volledig weg, waardoor het altijd mogelijk is om met je overleden dier te communiceren. Deze consulten verlopen op dezelfde wijze als met levende dieren, via een foto als hulpmiddel. Naast je vragen is het mogelijk je dier mee te geven hoe jij je voelt, wat jij graag wilt zeggen aan je overleden dier.

Dieren die plotseling overleden zijn, denk aan aangereden of ander trauma, ervaren het geen afscheid kunnen nemen als onrustig. Door met hen te communiceren kunnen zowel baas als dier hun laatste momenten delen en alsnog afscheid nemen. Hierdoor ontstaat rust bij zowel baas als dier. Samen leven is ook samen afscheid nemen. Intensieve consulten, maar onvoorstelbaar dankbaar.

OVERLEDEN DIEREN Communicaid
Communicaid horse

PAARDEN

Zo robuust als ze aan de buitenkant lijken, zo sensitief zijn onze paarden aan de binnenkant. En dan doel ik zowel op mentale sensitiviteit als fysieke. Mentale sensitiviteit uit zich in het ontzettend snel kunnen koppelen van een gevoel bij een situatie. Ze lezen hun omgeving en reageren daarop. Niets mis mee, zolang de koppeling geen angst is van een eerder opgedane ervaring. Naast dat ieder paard wel eens onregelmatig loopt wat niet gelijk iets hoeft te betekenen, voelen we de fysieke sensitiviteit met name onder het zadel. Welke voorkeurskant het paard van nature heeft, met welke oefeningen het paard moeite blijft houden ondanks de tomeloze inzet, onder het zadel voelen we of hij ‘goed loopt’ of helaas niet. Soms niet eens voor het oog zichtbaar, maar voor de ruiter wel voelbaar. Zowel het mentale vlak als het fysieke kan het paard laten voelen tijdens een consult.

Twijfel je of je paard gelukkig en voldaan is, hoe hij zijn training ervaart, waarom hij bepaald gedrag vertoont of lukt het maar niet de vinger op de zere plek te leggen wat er met hem aan de hand is? Laat hem zelf aan het woord. Door te koppelen in onze energie gaat informatie over en weer. Niet alleen informatie over zijn mentale staat, maar ook lichamelijke informatie. Letterlijk. Zodra paard en ik gekoppeld zijn laat het paard zodra ik het vraag zijn lichaam voelen. Mijn lichaam neemt de ervaringen over van zijn lichaam. Met andere woorden; heeft hij een scheefstand in het lichaam, dan draait mijn lichaam op exact dezelfde plek als waar de scheefstand zit bij jouw paard. Zijn er spieren verkrampt of vormt zich ergens in het lichaam een blokkade, dan voel ik het in het mijne. Dit gaat zo ver dat zelfs het rijden overgebracht kan worden door het paard. Hoe voelt zijn rug zonder ruiterdruk en zonder zadel? Hoe voelt het met alleen een aangesingeld zadel? En hoe voelt het met ruiterdruk? Hij neemt me met ruiterdruk mee de bak in, wat gebeurd er in het lichaam als we op de linkerhand inbuigen en wat als we hetzelfde doen op de rechterhand? Problemen komen op deze manier erg snel aan de oppervlakte, waar vervolgens de eigenaar gericht mee aan de slag kan om ze te behandelen.

Paarden met gedragsproblemen kunnen kwijt wat hen drijft tot hun gedrag, paarden die oud zijn kunnen aangeven waar ze op hun oude dag behoefte aan hebben en zieke paarden krijgen een mogelijkheid om hun eigenaar te vertellen of het goed is om te gaan of dat ze er zelf nog heil in zien. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Het doel is altijd om je paard een stem te geven en samen vervolgens de juiste handvatten voor aan te rijken. Ook van deze consulten ontvangen je een verslag over de mail wat besproken en afgesproken is, zodat je alles rustig na kunt lezen.

BUITENLANDSE HONDEN/ HERPLAATSERS

Steeds meer Griekse, Spaanse, Roemeense of Russische honden vinden hun weg naar Nederlandse baasjes. Voordat ze in hun warme mand in Nederland liggen, is er al een hele weg vooraf gegaan. Sommigen komen als pupje bij hun nieuwe baas, waarna er weinig tot geen integratieproblemen zijn, maar ook een redelijk aantal volwassen honden vinden hun weg naar een Nederlandse mand. 

Eenmaal in hun nieuwe gezin kunnen rugzakjes uit het verleden tevoorschijn komen. Rugzakjes of rugzakken vol met ervaringen, die hun nieuwe leven zo nu en dan beïnvloeden. Deze dieren zijn ontzettend dankbare dieren en zullen, voor zover zij hun oude leven durven aan te raken, gebaat zijn bij het delen van hun verleden.  Wat ze hebben gezien, wat ze hebben meegemaakt, wat ze hebben gevoeld en ervaren, het maakt wie ze zijn in hun nieuwe gezin. Niet altijd makkelijk, maar wel enorm dankbaar om samen met deze dieren aan de slag te gaan. Ze staan er niet meer alleen voor, maar kunnen terugvallen op hun mensen. Vertrouwen is dan soms een dingetje, niet alleen vertrouwen in hun gezin, maar zeker het vertrouwen in de situatie. 

Om (meer) vertrouwen te krijgen gaan we kijken wat er speelt, wat het dier bezig houdt en wat het nodig is om positief te ontwikkelen. Alle informatie die het dier tijdens het consult geeft en de eventueel gemaakte afspraken worden in een verslag samengevoegd. Dit verslag ontvang je over de mail, zodat je in alle rust de informatie na kunt lezen.

BUITENLANDSE HONDEN/ HERPLAATSERS