Je bekijkt nu Cindy

Cindy

Merrie Cindy is een aantal jaren geleden uit Hongarije bij Diana gekomen, een ontzettend lieve merrie voor Diana en haar dochters. Net als bij ieder ander paard moeten ook de hoeven van Cindy met regelmaat bekapt worden, maar bij Cindy is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Ze laat de hoefsmid niet toe, met als gevolg dat de dochter van Diana zo goed en zo kwaad als het gaat haar hoeven maar vijlt om doorgroei te voorkomen. Deze angst voor de hoefsmid komt uiteraard ergens vandaan. Om achter de reden waarom te komen biedt een consult uitkomst; Cindy aan het woord te laten waar haar angst vandaan komt om daarna samen te kijken hoe we hier toch een positieve ontwikkeling in kunnen maken.

Het is begin juli dat Cindy en ik contact hebben. Ze laat me haar traumatische tijd in Hongarije zien en des te meer voelen. Alle handelingen die een impact hebben op haar eigen regie, ook van de mensen die ze kent in haar ‘huidige leven’, bezorgen haar flashbacks. Ze ervaart direct dezelfde vibe als in Hongarije en reageert primair door paniek en willen vluchten. Wat Cindy heeft meegemaakt, kan ik helaas niet voor haar uitgummen. Wel kan ze het delen, kunnen we de spanning die het voor haar met zich meebrengt wanneer ze er aan herinnert wordt samen af laten vloeien en ervaart ze eigenlijk een sessie als bij een psycholoog. Beetje bij beetje verwerken door het er over te hebben. Niet weg stoppen, maar in behapbare etappes verwerken. En dat doen we dan ook.

Wanneer het overgrote deel aan spanning uit haar lijf is, is het tijd om naar voren te kijken. Waar willen we naar toe en hoe kunnen we Cindy daarbij helpen? We willen naar een toekomstgerichte voorwaartse blik, met vertrouwen in haar huidige mensen. Wat geweest is, dat gaat ze nóóit weer meemaken, nooit! Ze is nu thuis, waar ze veilig is, waar ze mag aarden, waar ze mag zijn wie ze is en waar er voor haar gezorgd wordt. En bij dat laatste, daar hoort nu eenmaal ook de hoefsmid bij…

Door te onderbouwen wat de noodzaak is van een dergelijke behandeling ontstaat begrip. Het blijft nog steeds eng, maar het waarom helder hebben is de sleutel naar de eerste stap om een behandeling te kunnen handelen. Cindy heeft in haar lijf een aantal zones die er niet beter op worden wanneer ze niet deskundig bekapt wordt. Dit begrijpt ze. We spreken een mantra af die tijdens de behandeling gebruikt kan worden om haar aan de noodzaak te herinnneren, maar vooral er aan dat niemand haar pijn wil doen. Nog steeds met in haar achterhoofd ‘eng’, maar de deur staat op een kier.

Gisteren was daar de dag dat de hoefsmid in de agenda stond; voor Cindy! Een dag eerder haar voorbereid door even met haar in contact te gaan en alles in grote lijnen weer uit te leggen. Ook dat het nog 1 nacht slapen is dat de hoefsmid komt. Duidelijkheid. Samen gaan we dit klusje klaren, met elkaar, het komt goed!
De dag breekt aan waarin we in de ochtend nog één keer contact hebben en ca 15 minuten voor aanvang dat de hoefsmid arriveert. Diana en ik spreken af wie waar gaat staan, wat Cindy als prettig ervaart en gaan aan de slag! Diana blijft op een afstandje en praat me live bij, terwijl Cindy en ik open met elkaar in contact staan. Op één sprintje na door het weiland, waarna ze uit haar zelf weer naar de hoefsmid toeloopt en zelf haar voetje geeft wanneer ik het haar vraag te geven, kan de hoefsmid eindelijk haar werk bij Cindy uitvoeren. In mijn handen is het voelbaar waar de hoefsmid bezig is. Wanneer ze met haar linker voorbeen bezig is, is dit te vernemen in het midden van mijn linkerhand. Er blijkt op die plek een scheurtje en een schimmeltje te zitten. Deze is voor nu goed behandeld, de volgende keer een gerichte behandeling op deze plek die we uiteraard op eenzelfde manier uit kunnen voeren.

Als ik toch naar de onderstaande foto kijk…wat ben ik trots op deze merrie, werkelijk! Wat mensen bij dieren aanrichten kunnen we niet uitgummen. We kunnen ze gelukkig wel weer zelfvertrouwen en eigenwaarde terug geven door ze tijdens een energetisch contact te hóren en te helpen. Ieder dier verdient dit en wanneer het dier over de drempel van angst heen is en dat laat zien, is dat fantastisch! Dank je wel Diana voor je vertrouwen en het mogen delen van deze prachtige ervaring. En bovenal dank Cindy voor ook jouw vertrouwen en veerkracht, je bent fantastisch!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.