Je bekijkt nu Boaz en Lucky

Boaz en Lucky

Greet Kroon kon d’r geluk niet op toen ze te horen kreeg dat ze de derde winnares was van een gratis consult ter ere van de lancering van de website van Communicaid. Maar wie kies je dan om je vragen aan te stellen als je twee lieverds op vier poten hebt? De oplossing was snel gevonden; allebeide! Greet heeft namelijk een ontzettend groot hart. Na het inslapen van haar geliefde Lucky, heeft ze nu haar hart en huis opengezet voor Boaz; gered uit een shelter in Griekenland. Wie ben ik dan om haar te laten kiezen, beide honden mogen dus het woord!

We beginnen met Boaz. Greet is ontzettend benieuwd naar hoe hij zich voelt en wat ze voor hem kan doen zodat hij meer zichzelf kan zijn en zich fijn voelt bij haar. Om hier antwoord op te krijgen gaan we eerst terug naar de periode in Griekenland. Bomen doemen op in het beeld wat Boaz laat zien. Een open plek midden in de bossen met kleine hutjes, teiltjes op de grond en veel honden, heel veel honden. Ik word misselijk en moedeloos, het is alsof het als een deken over me heen valt. Dierencommunicatie gaat samen met beelden die me na een korte stilte het alleen zijn laten zien en voelen. Opgelucht om weg van de plek te zijn met alle teiltjes en honden, is echter Boaz’ lichaam zo te voelen op. Schuw van mensen maar ook van soortgenoten heeft hij zich toch gesleept naar de plek waar het licht uit gegaan is. Ook in het consult zie ik letterlijk niets meer en er komt ook niets meer binnen. Het is uit.

En dan gaat heel voorzichtig het licht weer aan, ook tijdens het consult. We zijn in de shelter. Het is wazig en dwarrelig door elkaar heen, maar de eerste hulp is duidelijk verleend. Godzijdank zijn er shelters die honden als Boaz van de straat halen en ze de eerste hulp verlenen. En godzijdank zijn er mensen als Greet die hun hart en huis openstellen, waardoor deze honden een tweede leven krijgen. Weer terug mogen krabbelen naar de ware ik die ze verstopt hebben achter dikke muren om zichzelf te beschermen.

Als zwerfhond sta je altijd ‘aan’. Geen moment van intens diepe rust, dat kan je namelijk duur komen te staan. Ook nu bij Greet staat Boaz nog ‘aan’, het zit in hem, het is met hem verweven. Onverwachte geluiden of bewegingen zorgen gelijk voor actie. Logisch als dit altijd je primaire reactie is geweest om te overleven. Een consult is het uitgelezen moment om aan een dier te onderbouwen dat ‘uit’ ook een keuze is en die keuze kan en mág nu! Hij is veilig bij Greet, er wordt voor hem gezorgd, hij mág ‘uit’ staan, het is goed. Hij heeft dit al voorzichtig aan bij haar gevoeld, maar moet het veilig en geborgen voelen nog verder ontwikkelen. Dit gaat echt niet van vandaag op morgen, maar nu Greet deze wetenschap heeft, kan ze er samen met Boaz aan werken. Hem zélf vertellen dat hij heerlijk mag gaan slapen, hij is helemaal veilig bij haar. Ontdekken wat een dier fijn toe lijkt om een vertrouwensband op te bouwen kan hierbij helpen. Boaz lijkt spelen wel wat; op een vrolijke manier bouwen, spelen met een touw of samen bezig zijn met een bal. Zijn ware ik komt in vlagen naar boven; hij is zo zacht van karakter, zo’n fijne hond!

En dan Lucky…deze schat heeft een persoonlijke boodschap voor Greet die ik met respect tussen haar en Lucky houd. In de terugkoppeling van het consult blijkt de boodschap inderdaad to the point, waardoor het duidelijk is dat Lucky nog steeds bij haar is. En niet bij haar alleen…ook bij Boaz! Lucky laat mij zijn energie keer op keer voelen en benadrukt daarin zijn ontzettend speelse karakter. Boaz is zacht van karakter en meegaand, anders. Bij hem ontdekte ik (nog) niet een ontzettend speelse kant, terwijl Boaz ‘spelen’ wel als ultieme uitlaatklep noemde om een vertrouwensband op te bouwen. Lucky legt visueel de brug naar dit stukje uit het consult met Boaz. En ineens valt bij mij het kwartje; dat was jij!! Kippenvel neemt van top tot teen bezit van me, wat bevestiging betreft vanuit het dier. Wat onwijs mooi Lucky! Je helpt niet alleen je vrouwtje, maar zelfs haar nieuwe maatje, onvoorstelbaar prachtig…

Ondanks dat Lucky niet meer fysiek bij Greet is, heeft ze haar Lucky terug die eigenlijk nooit is weg geweest. Wat een rijkdom, rondom haar aanwezig én in haar hart!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.